Simon, SILO – architectuuratelier

< Ontdek de andere leden

Simon, 

SILO – architectuuratelier

Waarin verschilt het traject bij GRONDWERK van andere coachingtrajecten?

We hadden al enkele trajecten gevolgd, maar geen enkel was specifiek voor onze sector. Bij GRONDWERK zijn de aangereikte methodes en inzichten echter ontworpen op maat van de architect. Net daardoor werken ze echt!
 
Zo hebben we ons aanbod beter bepaald waardoor het voor ons duidelijker wordt welke opdrachten we nog aanvaarden en welke we naar collega’s kunnen doorverwijzen. We zetten momenteel ook onze branding op punt in documenten, op de website en op Instagram.

Welk inzicht heeft het traject bij GRONDWERK jou tot nu toe al verschaft?

GRONDWERK heeft me geleerd om beter na te denken over mijn aanbod. Je aanbod is immers het vertrekpunt van je onderneming. Het bepaalt hoe je jezelf in de markt zet, het beeld dat je als kantoor wil uitstralen, je prijszetting en marketing, …

 

Ik wil dan ook op deze manier blijven groeien als ondernemer. Onder andere door onze prijszetting op punt te zetten, zodat het voor klanten duidelijk is wat ze van ons als architect mogen verwachten voor een eerlijke prijs.

Welke oorzaak zie jij voor de lage lonen in onze sector?

Dit komt volgens mij doordat architecten vaak te lage prijzen hanteren.
Een gebrek aan aanbodbepaling kan hier een eerste oorzaak van zijn. Als wij een prijsvoorstel opmaken, geven we de klant mee wat ze allemaal van ons mogen verwachten.
 
Mochten alle architecten dit doen, kunnen de mensen appels met appels vergelijken. Dan kiezen ze immers niet voor de prijs, maar eerder voor de manier waarop je hun project behandelt, de architectuur of het gevoel dat ze hebben bij jou als architect.

Volg ons op LinkedIn en Instagram