Sebastiaan, architectenbureau Raes

< Ontdek de andere leden

Sebastiaan, 

architectenbureau Raes

Wat zou volgens jou de oorzaak kunnen zijn van de lage lonen binnen onze sector?

Ook ik had vroeger regelmatig klanten die er vanuit gingen dat bepaalde taken standaard tot het takenpakket van de architect behoorden. Ondertussen heb ik ingezien dat het vooral een gebrekkige aanbodbepaling is waardoor de lonen in onze sector zo laag liggen.

 

Ook de wedstrijdcultuur en de onderbetaalde stages doen hier geen goed aan. We moeten dan ook op zoek naar betere manieren om de efficiëntie-graad van architecten te verhogen.

Heb je tot nu toe al nieuwe inzichten geïmplementeerd in je onderneming?

Het GRONDWERK jaartraject heeft me reeds aangezet om selectiever te zijn in het aanvaarden van projecten én om daar ook een hogere prijs voor te durven vragen. Alleen dat al geeft me een goed gevoel over mijn ondernemerschap. Ik besef nu dat de tendens doorbroken kan worden van veel uren kloppen voor weinig geld.
 

Was er een specifieke aanleiding voor je deelname aan het jaartraject?

Ik voelde dat ik als ondernemer nood had aan een meer doelgerichte werkwijze. Zo kwam ik al snel bij GRONDWERK terecht. Ik had geen afgelijnd aanbod, geen sterke prijszetting en weinig of geen planning, maar door mijn deelname aan dit jaartraject hoop ik hier in de toekomst zeker verandering in te brengen!
 

Volg ons op LinkedIn en Instagram