Britt, punt-b architecten

< Ontdek de andere leden

Britt, 

punt-b architecten

Is jouw mindset rond ondernemen reeds veranderd door jouw deelname aan dit traject?

Absoluut. Na 3 maanden GRONDWERK durf ik mezelf nu een “expert” noemen, een woord dat ik ervoor niet in de mond durfde te nemen. Ik weet nu duidelijk welke projecten ik als architect wil begeleiden. Dat zijn opdrachten waarbij ik én mijn ondernemerschap kan laten groeien én waar ik zelf energie uit haal.

 

‘Nee’ zeggen is sinds ik lid ben van GRONDWERK veel gemakkelijker geworden. En door nee te zeggen tegen opdrachten die niet bij mij passen, zeg ik automatisch ja tegen opdrachten die volledig binnen mijn expertise liggen.

Heeft GRONDWERK jou anders doen omgaan met concurrentiedenken?

Ik heb collega architecten nooit beschouwd als concurrenten, maar vond het wel
altijd jammer dat er zo weinig gedeeld wordt binnen onze sector. “Iedereen op zijn eigen eilandje” leek het wel. Bij GRONDWERK gebeurt net het omgekeerde. Ik
heb op korte tijd al een aantal fijne, gelijkgestemde mensen leren kennen.
 
Ik werk nu met veel meer enthousiasme aan mijn eigen ondernemerschap.
Ik heb geleerd dat wat ik doe bijzonder is, omdat ik het doe op míj́n
manier. Ik heb geleerd mijn sterke punten te benoemen én uit te spelen in elke fase van mijn
ondernemerschap.

Geloof jij in het belang van doelgericht en aanbodsgestuurd ondernemen?

Zeker, en door GRONDWERK ben ik hier ook echt mee aan de slag gegaan. Zo heb ik de opmaak van mijn salesoffertes helemaal omgegooid. Ik start niet meer eerst met mijn prijs en dan het aanbod, maar draai dat nu om. Het is immers heel belangrijk om duidelijk te maken wat er in je aanbod zit.

 

Door je aanbod aantrekkelijk te maken, wordt de prijs eigenlijk bijzaak. Verder personaliseer ik nu ook mijn offertes door bv. een teamfoto toe te voegen met uitleg over wie het project zal opvolgen. De eerste twee offertes die ik zo opmaakte, werden binnen de week bevestigd. Dat kan geen toeval zijn.

Volg ons op LinkedIn en Instagram