Anneleen, Atelier B’Leaf

< Ontdek de andere leden

Anneleen, 

Atelier B’Leaf

Vanuit welke nood heb je beslist om in te stappen bij GRONDWERK?

Ik kom uit een architectenfamilie en werk samen met mijn vader. Hoewel ik dit heel graag doe, voel ik het generatieverschil op vlak van ondernemen. “Een eigen zaak leiden, dat is lijden” volgens mijn vader. En dat wou ik niet.

 

Ik wil werken om te leven, maar niet leven om te werken. Ik voelde me een hele tijd op dat vlak écht alleen. Er moest iets veranderen of ik zou er, vroeg of laat, aan onderdoor gaan. Zo kwam ik bij GRONDWERK terecht: ik wilde evolueren van een ondernemend persoon naar een ondernemer.

Welk concreet resultaat heeft het traject bij GRONDWERK jou al opgeleverd?

GRONDWERK heeft me geholpen met het vinden van mentale rust. Ik kan mijn onderneming nu veel meer “los zien” van mezelf als persoon. Dit zorgt voor meer echte vrije tijd en minder schuldgevoel als ik eens vroeger stop omdat ik het werk van die dag klaar heb.

 

Mijn vooroordeel dat ondernemen vermoeiend was en ik er continu bovenop moest zitten, bleek niet te kloppen. Ik kan de dingen nu ook af en toe al eens mentaal afsluiten en het gewoon laten rusten.

Heeft het beter leren bepalen van je identiteit een invloed gehad op eventueel concurrentiedenken?

Ik voel mij nu vooral zelfzekerder als ondernemer. Hierdoor kan ik beter overbrengen naar klanten waarom ik écht doe wat ik doe. Ik voel daardoor ook sneller of het werkelijk klikt of niet.

 

Zo lukt het ook beter om klanten die geen match zijn, te herkennen. Klanten die op zoek zijn naar louter een ‘goedkope’ architect, filteren zich er automatisch uit. Plots blijkt niet iedereen een potentiële klant meer voor mij en niet elk bureau is dus nog een concurrent. Dat geeft veel mentale rust.

Volg ons op LinkedIn en Instagram